Nära till havs, mitt i naturen

Stormälö stugby, marina, camping och fiskelov

 

Stormälö, Pargas
Stugor i flera storlekar
Lätt att hitta!

Stormälö tjänster

Stormälö Stugby, Stormälö Mariina och Pikkusatama samt Stormälö Camping är ett litet familjeägt företag i Sydvästra Finland, på ön Stormälö i staden Pargas. Platsen är lugn och naturnära. Stugorna är mysiga traditionella, vintervarma stugor med kort väg till stranden. Du når oss från fastlandet med bil, utan färjor. Det är kort väg till Åbo (ca 40 km) och längre ut i skärgården (Nagu, 20 km). Airisto semesterby finns på ca en kilometers avstånd. Småbåtshamnen finns i en mycket skyddad vik med direkt åtkomst till Airisto fjärden. Trakten är känd för sina fantastiska fiskevatten.

Stugorna

Små stugorna

Stuga med bastu, 55m² 2+3 personer

Stora stugorna

Stuga med bastu, 75 m² – 4 + 2 (3) personer

Ranchito

4+2(3) personers stuga med egen strand och strandbastu

Strandbastun

Stuga på stranden med bastu, 44m² 2+2 personer

Stormälön Mariina och Stormälön pikkusatama

Småbåtshamnar

Stormälön Mariina Oy och Tapani Johanssons Stormälön Pikkusatama hyr ut ca 250 båtplatser sammanlagt. Virta Ay tar hand om båtupptagningen och vinterförvaringen.

Hamnar

Båtplatser

Aktiviteter

FISKE

Stormälö stugby – nära fantastiska fiskevatten

Alla hobbyfiskare som fiskar med handredskap eller andra fångstredskap i åldern 18-64 bör betala fiskevårdsavgiften, undantagsvis är det tillåtet att mäta och pilka utan lov. På vissa områden behöver du också vattenägarens tillstånd.

För att betala fiskevårdsavgiften samt för ytterligare information: https://www.eraluvat.fi/se/fiske.html

Slutligen öppnade sig Erstan inför oss. När julihimlen speglar sig, så som sockervadd på den öppna fjärden, känner jag att detta är en av de vackraste bilderna den finska skärgården kan erbjuda. Gullkrona i all ära, mäktig är Hangö västra fjärd, men jag tror i alla fall att Erstan är fjärdernas fjärd.

Källa: Finlands Sjöhistoriska museum

Henrik Ramsay

Seglarlegend

Ytterligare information

Läge

Stormälö Stugby, Mariina och Pikkusatama samt Camping finns på ön Stormälö i Pargas stad. Från fastlandet når du oss med bil, utan färjor. Även med båt är vi precis vid södra Erstan.

Vägen till Åbo är ca 40 km och till Helsingfors under 200 km. Du hittar oss enkelt även med båt!

Telefon

+358442941760
+358 500 455 218

Kontor

Stormälövägen 22
21600 Pargas